DOOGEE X96 PRO 












Üzemidőbajnok Android 11 telefon 30.000 Ft alatt.

DOOGEE X96 PRO :

Korrekt folytatás az új modell, ami a Doogee X95 Pro ráncfelvarrott verziója : a Doogee X96 Pro az elődjéhez képest sokat fejődött mert a 4GB memória mellé 64GB tárhely jár. 

A kínai Doogee ismert a korrekt, nagyon jól árazott (budget) telefonjairól, és elárulom, hogy 
most sem okozott csalódást nekünk, sőt... 

TULAJDONSÁGOK,PARAMÉTEREK

  • 5400 mAh akkumulátor
  • Android 11 OS
  • LTE / 4G Kapcsolat
  • Nyolcmagos - 1.6GHz processzor
  • 4GB RAM
  • 64GB ROM
  • 6,52" HD+ IPS 1600x720px kijelző

A készülék akciósan 30 ezer Forint alatti ára ellenére mégis 4 kamerás képrögzítő rendszert, 8 magos processzort, igencsak méretes akkumulátort, valamint Android 11 operációs rendszert kínál.

A Doogee X96 Pro borítása műanyagból készült, erre lássuk be számítani lehetett az ára alapján, viszont ez egy háromrétegű polikarbonát, ami azért vélhetően jobban bírja majd a strapát, mindennapi használatot mint az üveg. 

Kézbe véve a telefont az X96 Pro csinos, esztétikus, szépen és precízen megmunkált telefon benyomását kelti. A „Black” azaz fekete elegáns, visszafogott, a diszkrét fénytörés nagyon szép felhangot ad a jó minőségű, de (háromrétegű) műanyag hátlapnak, összességében teljesen korrektül néz ki az eszköz. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került. Az X96 Pro egy valóban színes készülék, amely választható fekete, kék, zöld és vörös árnyalatokban egyaránt..


Szemből nézve nagyon hasonló, mint az X95 Pro, vagyis viszonylag vékony káva, vízcsepp notch. A mérete 165.2*76.7*9.7mm és a tömege 198g.

A kijelző méretes, 6.52″-os (720*1600 pixel felbontással).

Hardver téren 30.000 Forint alatt nem várhatunk egy teljesen új, naprakész rendszert, azonban amit kapunk az a mindennapi igényeknek bőven képes megfelelni :

4 GB memória (RAM)

64 GB tárhely, amely bővíthető microSD memóriakártyával (max. 256GB)

a processzor a nyolc magos UNISOC SC9863A

GPU: IMG8322

A telefont (szerencsére) ellátták 3.5mm jack csatlakozóval is.

A telefonnak négy darab hátlapi kamerája van: 

1) fő szenzor: 13MP (Samsung S5K3L6XX03-FGX9, F/2.2) 

2) makró: 2MP 

3) portré: 2MP 

4) 2MP 

Az előlapi kamera felbontása 8 MP ( F/2.0). 















A telefon Android 11 rendszeren fut, mivel Globál változat ezért magyar nyelvvel érkezik.
Az akkumulátor kapacitása 5400mAh és micro USB csatlakozón keresztül tölthető.
Két SIM tehető bele, vagy 1 SIM + 1 memóriakártya, B20 támogatás : van.
GPS: GPS, Glonass és Beidou.
Wifi: 2.4G/5G(802.11 a/b/c/g/n)
Bluetooth: 4.2


A kijelző 1600 x 720 pixeles felbontást kínál 6,52 colos képátló mellett. A 269 ppi-s pixelsűrűséghez társul végre egy IPS LCD panel 1500:1 kontrasztaránnyal, ami élénk színekkel és jó betekintési szögeket biztosít. A gyártói leírás szerint a képernyő elfoglalja az előlap 91 százalékát. A 20:9 képarány jól áll az egykezes irányításnak, használatnak.

Hardver terén a telefon egy 28 nanométeres Spreadtrum Unisoc SC9863A chipkészleten nyugszik, amely egy nyolcmagos processzort dolgoztat, valamint egy PowerVR GE8322 grafikus gyorsítót. Ez egy LTE készülék, azaz 4G modemmel rendelkezik, ez pedig B20 és duál SIM támogatással egyaránt bír. Memória téren korrekt a 4 GB, a háttértár pedig 64 GB-os, utóbbi ráadásul bővíthető, mégpedig egy saját külön micro SD foglalat foglalat révén 256 GB-ig. Ahogyan a bevezetőben jeleztük a telefon rendelkezik fülhallgató kimenettel, kétsávos Wi-Fi, Bluetooth 4.2, és FM rádió is rendelkezésre áll, akárcsak egy GPS is
(A-GPS, GLONASS, Beidou támogatással) a navigációs rendszerhez.

Biometrikus azonosításra pedig a hátlapon található ujjlenyomat olvasót lehet használni. 

Nem kell szégyenkeznie kamera téren sem a telefonnak : a Doogee X96 Pro hátoldalán összesen négy darab kamera foglal helyet.

Ezek közül az elsődleges egy korrekt, 13 megapixeles Samsung gyártmányú szenzor. Továbbá még egyenként 2 megapixeles segédérzékelő is van, ezek közül az egyik egy makró modul, a másik pedig egy mélységérzékelő. Önarcképeket készíteni az előlapi 8 megapixeles előlapi kamerával tudunk.


A telefon egyik hatalmas előnye, hogy burkolata alatt egy 5400 mAh-s, házilag nem cserélhető, lítium-polimer akkumulátort kapott helyet. A készülék USB-C csatlakozón keresztül tölthető, és legfeljebb 10 wattos adaptert használhatunk. A gyártói előírások értelmében akár 17 napos készenlét is elérhető : ez akár 25 órányi telefonálás normál, vegyes használat mellett pedig megközelítőleg 1-3 napos üzemidő reális, egyetlen feltöltéssel. Vezeték nélküli töltés nem támogatott.
Tapasztalatunk azt mutatja, hogy komoly igénybevétel esetén is csak 2 naponta kellett a telefont töltenünk, 3 órás képernyőhasználat (SOT) után is még 65-67%-os mutatott az akkumulátor kijelző.

Szoftvert illetően a készülék már bekapcsolást követően teljesen gyári, lecsupaszított Android 11 operációs a rendszert futtat, ennek pedig -Globál verzió révén- részét képezi a magyar nyelv is. Ebben az ársávban üdítő dolog az Android 11, ez a rendszer még sokáig naprakésznek lesz tekinthető.











Mi a véleményünk egy hét nasználat után?
Lássuk....

A pénzünkért egy modern, jó kinézetű, jó anyagfelhasználású okostelefont kapunk, friss Android 11 rendszerrel.

A  Doogee X95 Pro utódja már korrekt, 4/64 memóriával érkezik, a vaskos 5400 mAh akkumulátor pedig igazán üzemidőbajnok telefonná varázsolja a készüléket. A fotós része miatt sem kell szégyenkeznie leendő telefonunknak, a  13 megapixeles Samsung gyártmányú szenzor működik, remekül használható.

Ebben az ársávban, budget telefon kategóriában a Doogee újra bizonyította, hogy nagyon komoly versenyző : a telefon bőven ajánlott kategória részünkről !

A telefon itthon 49 990 Forintos árcimkét kapott, azonban olvasóink részére egy exkluzív kuponnal most mindössze US$89.99 (kb. 27.000 Ft) áron vásárolható partnerünk, a Banggood áruház jóvoltából július 11-ig !

Használd az EU Priority Line szállítást, és a telefont vám, és áfamentesen kapod kézhez a futártól !

KUPON : BGdbf3df


Megjegyzések